Πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε;
GR / EN  

Συντήρηση κήπων

Ανανέωση του γκαζόν με συμπληρωματική σπορά

Όταν το ζιζανιοκτόνο δεν έχει αποτελέσματα και βλέπετε τις καφετιές κηλίδες να εξαπλώνονται, σίγουρα αναρωτιέστε αν ο κήπος σας θα γίνει πάλι όπως πριν. Μην απογοητεύεστε, υπάρχει ελπίδα. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή με μια ανανέωση του γκαζόν.

Σπορά ή απομάκρυνση; Αποφασίστε τι ανανέωση θα πρέπει να κάνετε – νέους σπόρους ή νέο χλοοτάπητα – ελέγχοντας πόσο μεγάλο είναι το κατεστραμμένο τμήμα του γκαζόν. Αν είναι νεκρό μικρότερο από το 40%, τότε η σπορά είναι επαρκής.

Γιατί ανανέωση; Προσπαθήστε να καταλάβετε τι προκάλεσε τη φθορά του γκαζόν. Αυτό έχει σημασία κατά την επιλογή νέων σπόρων και μπορεί να επηρεάσει άλλες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της ανανέωσης.

Οργανώστε την εργασία. Πριν ξεκινήσετε, προσπαθήστε να υπολογίσετε πόσο μεγάλη είναι η  δουλειά που θα κάνετε. Χρειάζεται να νοικιάσετε έναν εξαερωτή; Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα σπορέα; Μήπως χρειάζεται να προσλάβετε έναν επαγγελματία;

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.husqvarna.com/gr/nkazon-kipos/archiki-proetoimasia/diamorfosi-exoterikon-choron/ananeosi-tou-nkazon/